Методичні рекомендації – «Cоціально-психологічні інструменти промоції здорового способу життя»

Cоціально-психологічні інструменти промоції здорового способу життя
[Електронний ресурс] : методичні рекомендації / за наук. ред. М. С. Дворник / Національна академія педагогічних наук України, Інститут соціальної та політичної психології. – Кропивницький : Імекс-ЛТД, 2024. – 105 c.

У методичних рекомендаціях розкрито соціально-психологічний підхід до промоції здорового способу життя в екстремальних воєнних умовах з акцентом на суб’єктах, середовищах, мішенях та прийомах відповідних втручань. Описано як загальні зони уваги до тих, хто потребує промоції ЗСЖ, так і орієнтири для окремих категорій населення – певних вікових субкультур, а також ветеранів і волонтерів.
Висвітлено важливість врівноваження віртуальних і реальних способів промоції ЗСЖ, а також локальних середовищ у вражених війною громадах. Представлено конфігу- рації практик, які сприяють підтриманню психологічного здоров’я особистості в умовах війни, зокрема майндфулнес- та екзистенційні практики, практики психогігієни; як мішень промоції ЗСЖ розглянуто концепт толерантності до невизначеності; як артінструмент промоції ЗСЖ запропоновано плейбек-театральні інтервенції.
Адресовано освітянам, психологам, соціальним працівникам, фахівцям сфери громадського здоров’я і всім, хто зацікавлений у розвитку відповідального ставлення до самозбереження, здоров’я та життя – власного і близьких.

Завантажити: Socio-psychological_lifestyle-Guidelines-2024
Завантажено разів: 21, розмір: 1003.9 KB, дата: 02 Тра. 2024

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *