Монографія – «Винні чи безневинні? Почуття провини в колективній свідомості українців» – Васютинський В. В.

Васютинський Вадим. Винні чи безневинні? Почуття провини в колективній свідомості українців : монографія.– Кропивницький : Імекс-ЛТД, 2022. – 177 с.

Монографію підготовлено за результатами кількарічних досліджень почуття провини в різноманітних соціально-психологічних контекстах та громадсько-політичних середовищах сучасної України. Зміст монографії ґрунтується на висновках із теоретичного аналізу та даних 18 емпіричних  досліджень, якими було охоплено понад 4 тис. випробуваних. Висвітлено особистісні, міжособово-комунікативні, внутрішньо- і зовнішньополітичні, міжетнічні аспекти почуття провини. Розкрито джерела виникнення, особливості функціювання та тенденції уникання колективної провини,  способи зараджування їй, зв’язки із звинувачувальними та самозвинувачувальними поставами.

Призначено для науковців, аспірантів, викладачів і студентів у галузі соціальної та політичної психології та суміжних наук, практичних психологів, працівників органів державної влади та місцевого самоврядування, активістів громадських організацій, усіх, хто цікавиться психологічними проблемами колективної життєдіяльности.

ISBN 978-966-189-665-8

 

Завантажити: Вадим Васютинський - «Винні чи безневинні?»
Завантажено разів: 121, розмір: 676.9 KB, дата: 29 Гру. 2022