Анонс – Фахова дискусія – «Згуртованість: психологічний та соціологічний виміри інтерпретації» – 05.06.2023

Шановні колеги та друзі!

Лабораторія психології політико-правових відносин Інституту соціальної та політичної психології НАПН України запрошує Вас взяти участь онлайн у фаховій дискусії

«Згуртованість: психологічний та
соціологічний виміри інтерпретації»

Пропонуємо поділитися своїми уявленнями та думками щодо феномену соціальної згуртованості, що може виявлятися як на рівні суспільства, окремих соціальних груп, поколінь так і на індивідуальному мікрорівні (як готовність чи спроможність до гуртування). Вибір проблеми зумовлений необхідністю сприяти консолідації суспільства в умовах зовнішніх та внутрішніх загроз українській державності.

Міждисциплінарне бачення, Ваш професійний досвід та експертні знання можуть допомогти у вирішенні цієї багатоаспектної та різнопланової наукової проблеми. Тому звертаємося до Вас із проханням письмово відповісти на питання:

1. Які суб’єкти / агенти інвестицій забезпечують формування соціальної згуртованості і яким чином?

2. Які Ви вбачаєте передумови згуртованості суспільства у воєнний і повоєнний час?

3. Якими, на Вашу думку, є ризики досягнення згуртованості суспільства?

4. Які показники та індикатори згуртованості суспільства у воєнний і повоєнний час?

За результатами фахової дискусії буде видано електронний збірник матеріалів (відповіді учасників на зазначені питання), який буде розміщено на сайті Електронної бібліотеки НАПН України, Інституту соціальної та політичної психології НАПН України https://ispp.org.ua/ та на сайті лабораторії психології політико-правових відносин http://psy-lpr.at.ua/ у червні 2023 року.

Чекаємо на Ваші відповіді до червня 2023 р. за адресою: 1511ndovgan@gmail.com.

 

Вимоги до оформлення тез можна переглянути в інформаційному листі.