Анонс – V Всеукраїнська наукова інтернет-конференція з міжнародною участю «МЕДІАТВОРЧІСТЬ в часи війни: ПРОТИСТОЯННЯ МЕДІАТРАВМІ» – 19-23.06.2023

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

В умовах війни та повоєнного відновлення країни актуальним є аналіз медійного середовища, його ризиків та переваг. Повномасштабна війна, яка «йде у прямому етері», посилила ризики, пов’язані з медіатравматизацією, які потребують розробки нових медіатворчих засобів протистояння деструктивним інформаційним впливам як на дітей та молодь, так і на дорослих. Можливостям спілкування зі штучним інтелектом, що з’явилися останнім часом, необхідне наукове осмислення та розробка методології застосування в освіті та психологічній практиці.

Мета конференції – об’єднання зусиль вчених та практиків в умовах повномасштабної війни для розробки рекомендацій науковій спільноті та системі освіти щодо осмислення нових реалій, розв’язання найгостріших проблем, створення психологічних засобів профілактики та захисту від деструктивних медіавпливів засобами медіатворчості. Обмін досвідом між фахівцями різних сфер сприятиме розвитку медіаосвітнього руху.

Інститут соціальної та політичної психології НАПН України запрошує взяти участь у конференції науковців, практичних психологів, працівників системи освіти, медіапедагогів, представників громадських організацій, спеціалістів з інформаційної безпеки, з психологічного здоров’я, а також наукову молодь.

Конференція відбуватиметься у веб-форматі. Відеоматеріали конференції будуть розміщені на ютуб-каналі лабораторії психології масової комунікації та медіаосвіти у вільному доступі з 19 серпня 2023 року. Обговорення матеріалів відбуватиметься у форматі zoom-зустрічі. Передбачається випуск збірника матеріалів конференції.

Для участі в конференції заявки, тези та відео-виступи чи відео-презентації мають бути надіслані організаторам конференції до 18 СЕРПНЯ 2023 року (включно).

ТЕМАТИЧНІ НАПРЯМИ КОНФЕРЕНЦІЇ:

  • Медіаосвіта та дитяча медіатворчість.

  • Здоров’язберігаючий потенціал медіатворчості.

  • Психологічні феномени і медіапрактики в умовах війни.

  • Дистанційна освіта: медіатравма чи медіатворчість?

  • Психологічні проблеми інформаційної безпеки в умовах воєнного стану.

 

Інформацію щодо реєстрації та вимоги до оформлення тез можна переглянути в інформаційному листі.