Новина – Інститут соціальної та політичної психології Національної академії педагогічних наук України було відзначено нагородою на ІІ Всеукраїнському форумі «Проти#дій булінгу у воєнний час! Хто мій безпечний друг?»

4 травня 2023 року до Міжнародного дня протидії булінгу у Києві було проведено ІІ Всеукраїнський форум «Проти#дій булінгу у воєнний час! Хто мій безпечний друг?».

Організаторами цього заходу виступили Постійна комісія Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту, Центр «Адвокат дитини» ВША НААУ, Національна академія внутрішніх справ, ГО «Всеукраїнське об’єднання протидії булінгу! «Мої безпечні друзі» та ГО Fenix Charity.

Учасниками ІІ Всеукраїнського форуму «Проти#дій булінгу у воєнний час» стали представники Міністерства соціальної політики, Міністерства молоді та спорту, Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства освіти та науки України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Офісу ради Європи в Україні, Академії патрульної поліції, Національна академія педагогічних наук України, представники закладів освіти та громадськості, інші благодійні та громадські організації.   

Організаторами заходу було відзначено нагородою за вагомий внесок щодо протидій булінгу заступника директора з наукової роботи Інституту соціальної та політичної психології НАПН України Любов Найдьонову.

У роботі Форуму також взяла участь в.о. заступника директора з наукової роботи, завідувачка лабораторії психології мас і спільнот Ірина Губеладзе та завідувачка лабораторії психології малих груп і міжгрупових відносин Лідія Чорна. Під час вручення нагороди Ірина Губеладзе зазначила, що Інститут займається як дослідженнями, так і розробкою практичних інструментів і рекомендацій із запобігання стигматизації і булінгу в українському суспільстві загалом, і в освітньому середовищі зокрема. Особлива увага приділяється колективом лабораторії психології масової комунікації і медіаосвіти питанням запобігання кібербулінгу, зокрема засобами медіаосвіти. Лабораторія психології мас і спільнот має ґрунтовні дослідження і практичні розробки з питання запобігання стигматизації різного роду меншин, у тому числі і в освітньому середовищі. Губеладзе Ірина підкреслила нові виклики і сфери прояву стигматизації і булінгу, що виникли в умовах війни.

Метою Форуму є привернення уваги до проблеми булінгу, обмін досвідом у боротьбі із цим негативним суспільним явищем, об’єднання та відзначення нагородами кращих суб’єктів з протидії булінгу у різних номінаціях.

Колектив Інституту соціальної та політичної психології НАПН України дякує організаторам за вагому відзнаку наших досягнень і діяльності.