Нове покоління українського політикуму в умовах війни та повоєнних суспільних трансформацій – Круглий стіл

15 листопада 2022 року відбудеться круглий стіл на тему “Нове покоління українського політикуму в умовах війни та повоєнних суспільних трансформацій”. Захід організовано Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України спільно з Інститутом політичних та етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України.

Під час круглого столу будуть презентовані доповіді:

Ефективна політична еліта як передумова повоєнних суспільних  трансформацій (Зореслав Самчук, головний науковий співробітник відділу політичної культури та ідеології Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України, доктор філософських наук)

Соціально-політичні суб’єкти в оцінках української молоді в умовах воєнного часу (Вадим Васютинський, головний науковий співробітник лабораторії психології мас і спільнот Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, доктор психологічних наук, професор).

До участі в дискусії запрошуються Євген Магда, директор Інституту світової політики, кандидат політичних наук, доцент, Ігор Тищенко, засновник Соціологічної групи «Рейтинг», автор проєкту «Покоління незалежності: цінності та мотивації»; Павло Горностай, головний науковий співробітник лабораторії психології малих груп і міжгрупових відносин Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, доктор психологічних наук, професор; Наталія Довгань, провідний науковий співробітник лабораторії психології політико-правових відносин Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, доктор психологічних наук; Світлана Чуніхіна, заступник директора з науково-методичної роботи Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, кандидат психологічних наук;  Тарас Плахтій, голова Центру розвитку української культури та самоорганізації, автор дослідження «Політичні партії нового покоління: теоретичні й технологічні засади діяльності, порядок створення і розгортання»; Юрій Шайгородський, заступник директора з наукової роботи Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України, доктор політичних наук, професор; Галина Зеленько, завідувачка відділу політичних інститутів та процесів Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України, доктор історичних наук, професор, член-кореспондент НАН України; Тетяна Бевз,  головний науковий співробітник відділу теорії та історії політичної науки Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України, доктор історичних наук, професор; В’ячеслав Яремчук, провідний науковий співробітник відділу теорії та історії політичної науки Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України, доктор історичних наук та інші вчені НАН та НАПН України.

Захід відбудеться в Інституті соціальної та політичної психології НАПН України (вул. Андріївська, 15) у змішаному (оффлайн-онлайн) форматі. Початок о 14.00.

Участь слухачів круглого столу вільна за умов попередньої реєстрації. Заявки на участь надсилайте, будь ласка, на адресу nauk.org.viddil@ukr.net

Детально з програмою заходу можна ознайомитися тут.