Анонс – Круглий стіл «Психологія російсько-української війни: внутрішній погляд» – 7 квітня 2022 р.

Круглий стіл «Психологія російсько-української війни: внутрішній погляд»

7 квітня 2022 р. (онлайн)

Інститут соціальної та політичної психології НАПН України спільно з іншими установами академії, університетами і професійними психологічними асоціаціями організує перший круглий стіл, присвячений аналізу психологічних феноменів сучасної війни, що триває внаслідок терористичного вторгнення російської федерації в Україну.

Мета круглого столу – провести психологічний аналіз складної багатоаспектної реальності, створити загальну картину психологічного виміру війни. Планується обговорити психологічні проблеми, з якими стикаються люди в різних середовищах, провести рефлексію професійних практик і способів надання допомоги, обмінятися уявленнями про найближчі задачі усієї професійної психологічної спільноти. До участі у фаховій розмові запрошуються психологи-практики, викладачі психологічних дисциплін, науковці, студенти старших курсів.

Круглий стіл буде проведено онлайн-в форматі годинних тематичних панельних дискусій: кілька коротких п’ятихвилинних виступів провідних спікерів про головне, запитання і репліки паралельно виступам в чаті, після цього спікери дають відповіді і підбивають підсумки. Програма дискусій формується і буде надіслана зареєстрованим учасникам 6 квітня.

Увага приділяється питанням допомоги дітям та їхнім батькам, евакуйованим і постраждалим. Розглядатимуться різні техніки і підходи, що перевірено на практиці. Аналізуватимуться психологічні феномени, що спостерігаються в різних громадах і підсистемах суспільства, зокрема в освіті. Будемо говорити про психологію колективної травми, духовну складову перемоги, запобігання масовій дегуманізації і поляризації, про результати досліджень психологічних станів і потреб населення. Обміняємося досвідом консультування з конкретних проблем: як навчитися спати під час війни, як позбавитися образи тощо.

Якщо ви бачите себе спікером, можна зареєструватися тут до 6 квітня до 12.00.

https://forms.gle/PxzHeS9jqvQJr9h4A

Якщо ви плануєте бути слухачем, реєструйтесь тут для отримання посилання на круглий стіл.

https://forms.gle/evtFJkcDh43Kesb69

Голова оргкомітету (ініціатор): Л.А.Найдьонова, заступник директора з наукової роботи Інституту соціальної та політичної психології, доктор психологічних наук, член-кореспондент НАПН України

Зв’язок: https://www.facebook.com/lyubov.naydonova/