Практичний посібник «Медіапсихологічні ресурси подолання травми війни»

Актуальність посібника «Медіапсихологічні ресурси подолання травми війни» обумовлена такими реаліями, як збройний конфлікт на сході України та нагальною потребою у розширенні практичного інструментарію психологічної підтримки комбатантів, який би стимулював їх до вирішення власних проблем і підвищував соціальну адаптивність.

У представленому практичному посібнику пропонуються ефективні способи психологічної, ментальної підтримки з подолання травми війни у комбатантів і членів їхніх родин. Автори посібника висувають ідею ресурсності медіапсихології у процесі психологічного відновлення травмованих. Це – широке застосування різноформатного медіаконтенту, а також використання різноманітних технологій: профілактики деструктивних інформаційних впливів медіа, психологічної просвіти, опосередкованої візуальним матеріалом, самовідновлення й підвищення соціальної адаптивності за допомогою методики «Медіаклуб». Особлива увага в роботі з подолання травми приділяється спеціальним формам організації груп як комбатантів, так і членів їхніх родин.

Практичний посібник адресується психологам, військовим психологам, капеланам, офіцерам з морального психологічного забезпечення, заступникам командирів у роботі з особовим складом, соціальним педагогам та працівникам, психологам-волонтерам.

Завантажити: Anons sbirnyk 14.01.2020
Завантажено разів: 201, розмір: 302.7 KB, дата: 15 Січ. 2020