Анонс – онлайн-презентація дослідницького проекту «Подолання кризи психічного здоров’я у війні: доказова медіа-психопросвіта для зміцнення здоров’я сім’ї та громади в період відновлення економіки» – 17.10.2023

Шановні колеги!
Запрошуємо вас і всіх зацікавлених колег на онлайн презентацію дослідницького проекту “Подолання кризи психічного здоров’я у війні: доказова медіа-психопросвіта для зміцнення здоров’я сім’ї та громади в період відновлення економіки”
Презентація трирічного спільного дослідницького проекту Інститут соціальної та політичної психології НАПН України і Instytut Psychologii Polskiej Akademii Nauk (Інститут психології Польської академії наук)
17 жовтня 2023 року, 11:30 (за київським часом)
Формат заходу – онлайн
Посилання на зустріч: meet.google.com/qzb-uxfh-wrn
Мова – англійська
Довгострокова програма підтримки українських дослідницьких груп у Польській академії наук, що виконується у співпраці з Національною академією наук США за підтримки зовнішніх партнерів.
Дослідження воєнної медіа-травми під час хронічного травматичного стресу для профілактики проблем психічного здоров’я в групах ризику (сім’ї учасників бойових дій, біженці та бідність у різних спільнотах) для зменшення тягаря психічних захворювань для окремих осіб, суспільства та економіки в Україні та Польщі. Розробка рекомендацій щодо медіапсихоосвітньої політики на основі доказів психологічних досліджень у лабораторіях і в спільнотах зі змішаною методологією.
Репрезентація образів війни в ЗМІ потрібна, тому що нам потрібна інформація, але вона також має ефект медіатравмації. Важливо вивчити складові та механіку медіа-травми в умовах медіа-травматичного та посттравматичного стресу під час війни.
Керівник проекту – Любов Найдьонова
Дослідницька команда: Ірина Губеладзе, Наталія Умеренкова, Любов Григоровська, Надія Дятел
Деталі за посиланням: https://psych.pan.pl/warmentalhealth/
З повагою,

Ірина Губеладзе