Анонс – Другий вебінар із серії щодо опіки дітей з особливими потребами під час війни – 19 вересня 2023 р.

Шановні колеги!
Серія з трьох вебінарів щодо опіки дітей з особливими потребами під час війни триває. Такі діти під час війни потребують особливої уваги, особливої підтримки та особливого ставлення.
В попередньому вебінарі, який відбувся 12 вересня, взяли участь 296 учасників. Професори К. Коулз, Д. Кейбл та М. Саус, експерти Центру аутизму та фетального алкогольного синдрому Університету Еморі (Атланта, США), розповіли про поведінкові проблеми, з якими можуть зіткнутися батьки чи опікуни, поділились досвідом диференційної оцінки таких проблем і шляхами, засобами їх подолання. Особливо приємно відзначити те, що наші колеги із США вже співпрацюють в Україні з ОМНІ-мережею близько 20 років. Доступ до запису відео буде відкритий після завершення третього вебінару.
На наступному вебінарі 19 вересня д-р психологічних наук, завідувачка Лабораторії психології мас і спільнот в Інституті соціальної та політичної психології НАПН України, старший дослідник, президент Асоціації політичних психологів України Ірина Губеладзе висвітлить проблеми, пов’язані з психологічними переживаннями, депресивними станами, які супроводжують дітей та батьків, що пережили воєнні дії.
Нам важливо не тільки знати, як допомогти дітям, а й вміти це зробити. Ірина Сухова, практикуючий психолог, психотерапевт по роботі з травмою, тренерка програми «Діти і війна. Навчання технік зцілення» представить український досвід роботи з психологічною травмою в умовах війни.
Ми знаємо, що багато дітей з особливими потребами позбавлені батьківської опіки і тому виховуються в будинках сімейного типу, прийомних та патронатних сім᾽ях, тощо. Як ця система функціонує в Україні, які досягнення, зміни та які проблеми мають такі сім᾽ї – про це нам розповість на третьому вебінарі серії 26 вересня Алла Онищук, начальник служби у справах дітей Волинської ОДА.
За сприяння президента Фундації «Наші діти» Войцеха Титса наші польські колеги: Джоанна Тубіс-Флак – терапевт, директор закладу догляду та освіти, Емілія Томашевська – психолог, Беата Плоска – педагог поділяться досвідом організації опіки дітей у Польщі. Ми матимемо нагоду дізнатися про нове в організації опікунства дітей, а також зрозуміти, що важливо нам залучити на свої терени.
Реєстрація на всі вебінари відбувається на платформі ZOOM – https://shorturl.at/acuFN (для тих, хто ще не зареєструвався). Реєструватись на кожен окремий вебінар/практикум НЕ потрібно: Реєстрація одноразова, підключення до усіх вебінарів і практикумів відбувається за одним і тим самим посиланням.
Участь БЕЗКОШТОВНА. Всі зареєстровані учасники отримають сертифікат.
Шановні колеги, просимо Вашого сприяння в поширенні та розповсюдженні інформації про ці вебінари.
Будемо раді отримати від Вас ідеї та пропозиції щодо покращення взаємодії та опіки дітей з особливими потребами.
Завантажити: Флаєр - «ОПІКА ДІТЕЙ ПІД ЧАС ВІЙНИ»
Завантажено разів: 24, розмір: 274.5 KB, дата: 18 Вер. 2023