Анонс – Одинадцята Творча Майстерня клубу «Культурно-історичні діалоги» – 09.04.2023

Вельмишановні колеги!

Радо запрошуємо взяти участь у

у 11 творчій майстерні «Міфодрама історичного досвіду»

науково-дискусійного Клубу “Культурно-історичні діалоги”

Інституту соціальної та політичної психології НАПН України

 

на тему: “Психоісторія життєздатності”

Історична психологія — дослідницька парадигма, довкола якої створено наукову школу у якості колективного суб’єкта науковців і практиків.
Разом з тим, історична психологія — це жива тяглість буття спільнот (етносів, націй, людства) в культурно – історичному просторі, оприявнена спадкоємністю поколінь, наставницькою преємствєнністю , родовими зв’язками. Наскільки життєздатними є ці зв’язки перевіряють Війна і Мир, як перехідні, межові стани суспільства, коли трансформуються цінності і смисли Життя і Смерті.
Пропонуємо взяти участь у Міфодрамі ” Психоісторія Життєздатності”, де у понятті “психоісторія” узагальнюватимемо колективний досвід переживання і усвідомлення смислів історичних подій, спираючись на Вище Призначення та індивідуальну мотивацію до Життя у Полі Правди.
Це трансформаційне дійство триватиме на основі науково – практичної розробки “Тренінг Життєздатності” ( О.А.Ткаченко) на прикладі психоісторичного досвіду  (О.В. Яремчук).
У розсилці учасникам КІД буде надано змістове наповнення і алгоритм авторського тренінга О.А.Ткаченка “Життєздатність”.
Отже, колеги, настав час спільного вчинку, не зволікаймо!
У неділю, 9 – го квітня запрошуємо до нашого Клубу на Свято Життя.
З повагою і побажанням ясності і натхнення, керівник Клубу “Культурно – історичні діалоги”, доктор психологічних наук, доцент, провідний науковий співробітник ІСПП НАПН України, Оксана Яремчук.

 

 

 

 

 

Отже, наступна, Одинадцята Творча Майстерня “Міфодрама історичного досвіду” науково – дискусійного Клубу “Культурно – історичні діалоги”

на тему: “Психоісторія життєздатності” відбудеться 9.04.2023. з 13.00. до 17.00. в офлайн – онлайн форматі в ІСПП НАПН України, за адресою : Андріївська, 15, актова зала, 3 поверх.

Про намір взяти участь повідомте, будь ласка, на електронну пошту yar.oxana@gmail.com, керівнику КІД, щоб отримати додаткову інформацію.

Онлайн підключення за посиланням: https://us02web.zoom.us/j/81215310510?pwd=QVRobFhUMWNTZEdaMDAvTURLbS8xdz09

( Meeting ID: 812 1531 0510
Passcode: 701712 )

 

 

 

З повагою і побажанням перемоги, витримки, усіляких гараздів!

 

Керівник клубу,

доктор психологічних наук, доцент,

провідний науковий співробітник ІСПП НАПН України

Оксана Василівна Яремчук

Науковий секретар Клубу, кандидат історичних наук,

провідний науковий співробітник Музею книги і друкарства України

Валерій Миколайович Саєнко

Один коментар до “Анонс – Одинадцята Творча Майстерня клубу «Культурно-історичні діалоги» – 09.04.2023”

  1. У підготовці політичних психологів ключову роль грає компетентність у галузі історичної психології, узгодження конфліктних історичних пам’ятей етнокультурних спільнот у цілісній національній пам’яті шляхом обміну смислами , винесеними з усвідомлення уроків історії. Новостворений Науково – практичний Центр історичної психології при ІСПП НАПН України здійснює науково – практичну діяльність у цій царині.
    Запрошуємо до співпраці, шановні колеги.
    До зустрічі. З повагою, керівник Центру, доктор психологічних наук, доцент, провідний науковий співробітник ІСПП НАПН України, Оксана Василівна Яремчук ( 096) 34 88 768.

Коментарі закриті.