Анонс – Дванадцяте засідання Клубу «Культурно-історичні діалоги» – 02.02.2022

Вельмишановні колеги!

Радо запрошуємо взяти участь у дванадцятому засіданні

Клубу “Культурно-історичні діалоги”,

присвяченому 95-й річниці з Дня народження основоположника історичної психології в Україні, доктора психологічних наук, професора Іллі Григоровича Білявського,

2 лютого 2022 року о 15.00!

Тема: “Історичний час: нелінійність, фрактальність, голографічність”

В програмі засідання:

  • Доповідь Фінька Антона Євгеновича, кандидата філософських наук, наукового співробітника відділу соціальної філософії Інституту філософії імені Григорія Сковороди НАН України на тему “Проблеми історичного часу та соціальна солідарність”.

В рамках доповіді передбачається розглянути питання співвідношення циклічного та лінійного типів історичного розвитку. Наголошується на ролі хіліазму (мілленніарізму) у становленні лінійних історіософських концептів. Аналізується роль традиціоналістських компонентів суспільного устрою в процесі історичної модернізації. Порушується питання “чи є протестантська етика джерелом духу капіталізму”. Виявляється історична специфіка процесів модернізації в рамках суспільств так званого напівпериферійного штибу. Запроваджується поняття “спільнот спільно пролитої крові”.

  • Спеціальні гості – колеги з відділу соціальної філософії Інституту філософії імені Григорія Сковороди НАН України.
  • Обговорення, дискусія, діалоги на тему засідання Клубу.

Отже, дванадцяте засідання Клубу «Культурно-історичні діалоги» відбудеться 02.02.2022 р. о 15.00 в офлайн-онлайн режимі.

Для зустрічі (офлайн) запрошуємо до Інституту соціальної та політичної психології НАПН України за адресою: м. Київ, вул. Андріївська, 15, 3 поверх, актова зала.

Для онлайн-участі заходьте, будь ласка, за посиланням: https://us02web.zoom.us/j/84529382335 (ідентифікатор конференції: 845 2938 2335, код доступу: 872174).

З повагою і побажанням усіляких гараздів

і гарного настрою та самопочуття!

Керівник клубу,

доктор психологічних наук, доцент,

провідний науковий співробітник ІСПП НАПН України,

Оксана Василівна Яремчук

Завантажити: flyer-02.02.2022
Завантажено разів: 24, розмір: 25.6 KB, дата: 01 Лют. 2022