Анонс – VI засідання клубу «Культурно-історичні діалоги» – Тема «Мистецтво як психологічне свідоцтво історичного часу» – 30.06.2021

Вельмишановні колеги!

Радо запрошуємо взяти участь у шостому засіданні Клубу “Культурно-історичні діалоги”  30 червня 2021 року о 15.00!

Тема: “Мистецтво як психологічне свідоцтво історичного часу”

 

В програмі засідання:

✓ Доповідь кандидата психологічних наук, доцента, доцента кафедри соціальної психології та психології розвитку ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» Світлани Литвин-Кіндратюк “ПСИХОЛОГІЯ МИСТЕЦТВА І ІСТОРІЯ: ТРИ ОБЛИЧЧЯ ПСИХОЛОГІЇ МИСТЕЦТВА”.

✓ Обговорення, дискусія.

✓ Діалоги на тему засідання Клубу.

Анонс доповіді. Чому предмет психології мистецтва трансформується в історичному часі? Як реалізується праксеологічний поворот у психології мистецтва? Чи є потреба у розширенні предметного поля цієї міждисциплінарної галузі? І які зміни це спричинить? У чому переваги соціокультурної парадигми та системного підходу в аналізі структур художньої комунікації? Який новий синтез слідує з такого аналізу? Психолого-історична реконструкція мистецько-естетичної поведінки, чи є вона ключем до розуміння психології, мистецтва, історії? Ці та інші питання висвітлить автор, а відповіді… Відповіді отримаємо в діалозі, друзі!

Отже, шосте засідання Клубу «Культурно-історичні діалоги» відбудеться 30.06.2021 р. в 15.00 в офлайн-онлайн режимі.

Для онлайн-участі заходьте, будь ласка, за посиланням: https://us02web.zoom.us/j/84587817922 (ідентифікатор конференції: 845 8781 7922, код доступу: 325983).

З повагою і побажанням усіляких гараздів і гарного настрою та самопочуття!

Керівник клубу,

доктор психологічних наук, доцент, провідний науковий співробітник ІСПП НАПН України,

Оксана Василівна Яремчук