Міждисциплінарний науковий семінар «Породжені війною спільноти як соціальні донори та реципієнти»

25 березня відбувся міждисциплінарний науковий семінар «ПОРОДЖЕНІ ВІЙНОЮ СПІЛЬНОТИ ЯК СОЦІАЛЬНІ ДОНОРИ І РЕЦИПІЄНТИ» за ініціативи лабораторії соціальної психології особистості ІСПП НАПН України та відділу соціальної психології Інституту соціології НАН України.
Актуальна тематика об’єднала як досвідчених науковців, так і аспірантів. Було представлено соціологічні та психологічні дослідження щодо ветеранів, волонтерів та переселенців як найбільш яскравих представників спільнот, породжених війною. Розкривалися й питання вразливості інших категорій населення.
Ключовими ідеями семінару стали необхідність трансформування домінантно реципієнтської позиції деяких спільнот у донорську, вироблення гнучкості та відповідального ставлення соціальних реципієнтів до споживання ресурсів, а також оптимізація ініціатив соціальних донорів та пошуку розширення їхніх можливостей.
У результаті обговорень в учасників з’явилося більш об’ємне бачення проблеми та озвучено пропозиції, які можуть нести рекомендаційний характер для органів влади.
Відеозапис семінару: https://youtu.be/WiRI2DdBxYA