Монографія: «Проблемна взаємодія в групах: феноменологія, чинники, профілактика»

Проблемна взаємодія в групах: феноменологія, чинники, профілактика: монографія [Л. Г. Чорна, П. П. Горностай,О. В. Яремчук, В. І. Вус, О. Л. Коробанова, О. Т. Плетка] / за наук. ред. Л. Г. Чорної; Національна академія педагогічних наук України, Інститут соціальної та політичної психології, 2021. – 125 с.

У монографії представлено напрацювання, які розширюють наукові уявлення про складні соціальні ситуації, розроблено їх класифікацію відповідно до особливостей сприйняття ситуацій членами груп та феноменології групової взаємодії. Визначено чинники, тенденції і закономірності проблемної взаємодії соціальних суб’єктів у ситуаціях групової напруженості, стресу та фрустрованості, конфлікту, кризи та колективної травми. Розкрито ресурсний і деструктивний вплив групової феноменології на перебіг взаємодії в умовах гібридної війни Росії проти України, вимушеної міграції переселенців, соціальних трансформацій, медичної реформи, пандемії COVID-19. Розглянуто найбільш ефективні засоби психологічної допомоги соціальним суб’єктам у складних ситуаціях.

Адресовано науковцям, які розробляють проблеми соціальної психології та суміжних з нею галузей науки, аспірантам і студентам, практичним психологам, викладачам психологічних дисциплін закладів освіти, психологічним службам, керівникам органів державної влади, місцевого самоврядування, органів управління освітою, професійним психологічним асоціаціям та волонтерським організаціям.

Завантажити: pr-vz21
Завантажено разів: 175, розмір: 1.4 MB, дата: 31 Гру. 2021