Анонс заочного круглого столу «Негативні психологічні явища в умовах воєнного конфлікту»

Лабораторія психології політико-правових відносин

ІНСТИТУТ СОЦІАЛЬНОЇ ТА ПОЛІТИЧНОЇ ПСИХОЛОГІЇ НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

Шановні колеги та друзі!

Лабораторія психології політико-правових відносин Інституту соціальної та політичної психології працює над науковою темою «Науково-методичні стратегії запобігання негативним психологічним явищам у політико-правовій сфері в умовах воєнного конфлікту».

В рамках цієї теми передбачається проведення заочного Круглого столу «Негативні психологічні явища в умовах воєнного конфлікту». Головною метою Круглого столу є вироблення ефективних, теоретично обґрунтованих рекомендацій щодо психологічного забезпечення роботи з різними верствами населення для подолання негативних психологічних явищ у політико-правовій сфері, пов’язаних із збройним протистоянням та військовими діями в країні.

Зважаючи на Ваш значний професійний досвід, авторитет у науковому і експертному середовищі, ми були б дуже вдячні, якби Ви змогли письмово відповісти на наступні питання (обсягом до 5000 знаків):

 

  1. Що, на Ваш погляд, найбільше порушилось у процесах соціальної ідентифікації громадян України у зв’язку із воєнними подіями на сході країни?
  1. Яких першочергових заходів необхідно вжити для ефективної реінтеграції окупованих територій Донецької та Луганської областей в український соціокультурний та політико-правовий простір?
  1. Яка психологічна допомога потрібна різним верствам населення щоб забезпечити досягнення порозуміння та відновлення соціальної злагоди?

Надані Вами відповіді будуть узагальнені в робочих матеріалах згаданого Круглого столу, а також розміщені на сайті Лабораторії та Інституту.

Просимо Ваші відповіді разом з Вашим правильним написанням імені та прізвища, наукових регалій (за наявності), посади та місця роботи надіслати
до 6 грудня 2019 р. електронною поштою на адресу: greyeyed76@gmail.com .

 

Щиро вдячні за співпрацю!

 

 

З повагою,

завідувач лабораторії                                                                                              В.М. Духневич