Резолюція науково-практичної конференції – «Українська сім’я в міжкультурних та трансдисциплінарних вимірах сучасності» – 10-11 квітня 2024 р.

РЕЗОЛЮЦІЯ

НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ ОНЛАЙН КОНФЕРЕНЦІЇ

«УКРАЇНСЬКА СІМЯ

в МІЖКУЛЬТУРНИХ та ТРАНСДИСЦИПЛІНАРНИХ ВИМІРАХ СУЧАСНОСТІ

10-11 квітня 2024 р.

Організатори конференції:

ІНСТИТУТ СОЦІАЛЬНОЇ ТА ПОЛІТИЧНОЇ ПСИХОЛОГІЇ НАПН УКРАЇНИ

відділ психології спілкування

ІНСТИТУТ МИСТЕЦТВОЗНАВСТВА, ФОЛЬКЛОРИСТИКИ І ЕТНОЛОГІЇ ім. М.Т.РИЛЬСЬКОГО НАН УКРАЇНИ

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ім. ВАДИМА ГЕТЬМАНА

кафедра педагогіки та психології

ЧОРНОМОРСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ім. ПЕТРА МОГИЛИ

навчально-методичний кабінет соціально-психологічної підтримки професійного розвитку та сприяння працевлаштуванню

БДАГОДІЙНИЙ ФОНД «ШАНС НА ЗМІНИ»

У роботі конференції взяли участь більше 50 учасників з різних наукових та освітніх центрів, громадських об’єднань та фондів України. Основною метою науково-практичної конференції було створення трансдисциплінарного наукового простору для пошуку вирішення проблем, викликаних сучасними трансформаціями інституту сім’ї, впровадження новітніх наукових методів та рішень в соціальні, психологічні практики, пов’язані з сім’єю. Тематику виступів на конференції можна подивитися в програмі https://ispp.org.ua/wp-content/uploads/2023/12/progconf-10-11.04.24.pdf

За результатами представлених доповідей, тез та загальної дискусії учасники конференції пропонують:

  1. продовжити роботу по створенню наукового простору трансдициплінарного вивчення сімї засобом консолідації науковців та практиків у щорічній конференції;

  2. підтримувати ініціативи щодо розвитку і впровадженню різних форм наукової співпраці науково-дослідних інститутів, університетів, інших освітніх центрів в Україні та за кордоном;

  3. з метою популяризації результатів наукових досліджень сім’ї розширити обмін інноваційними методиками, технологіями та орієнтувати наукові дослідження на впровадження в соціально-психологічну практику профільних громадських об’єднань, фондів, організацій та освітніх установ;

  4. підтримати ініціативу укладання тематичного словника–довідника «Сім’я та освіта» та створити робочу групу для його підготовки;

  5. ініціювати проведення спільного трансдисциплінарного дослідження засобом опитування (анкетування) «Сім’я в умовах воєнного лихоліття».

4 коментарі до “Резолюція науково-практичної конференції – «Українська сім’я в міжкультурних та трансдисциплінарних вимірах сучасності» – 10-11 квітня 2024 р.”

  1. Дякую організаторам за актуальні теми, за високий рівень доповідей, за корисні та практичні майстер-класи та можливість долучитися до такого насиченого цікавого заходу.

  2. Дякуємо за важливий та корисний захід, за професійну роботу організаторів. Приємно відзначити чудову організацію проведення конференції. Дуже цікаві доповіді, позитивне та інтелігентно-інтелектуальне середовище.
    Дуже приємно було познайомитись та послухати.
    Конференцію організовано на сучасному рівні. Матеріали конференції становлять безперечний інтерес для учасників і мають бути використані у практичній діяльності.

  3. Проведена колегами-організаторами конференція була чудовим зразком міждисциплінарного вивчення сім’ї засобами консолідації науковців та практиків; стосувалася актуальних проблем сьогодення, зокрема практичних форм роботи з сім”ями військових. Виступи науковців та фахівців-практиків були змістовними і ємкими, гармонійно доповнювали один одного, були цікавими і корисними як для подальших теоретичних, так і практичних розробок у такому напрямку психології як сімейне консультування. На конференції було представлено багато цікавої і нової інформації про діяльність різних державних, приватних та громадських організацій, спрямованих на вирішення проблем розвитку сучасної сім”ї. Дякую організаторам, отримала справжнє задоволення від участі в конференції і спілкування зі справжніми фахівцями й , одночасно, цікавими й мотивованими людьми. З повагою д.пс.н., професор Ставицька С. О.

  4. Дякую Вам за організацію заходу такого високого рівня та якості. Я отримала велике задоволення, інтенсивно працюючи разом з колегами ці два дні. Дуже добре, що організатори неформально підійшли до питання. Вірю, що не лише я отримала позитивний заряд.
    Такі заходи – високорівневі та практикоорієнтовані – несуть дуже велике інформаційне навантаження для представників психологічної науки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *