V Всеукраїнська наукова конференція «Актуальні проблеми психології малих груп»

Відповідно плану масових заходів ІСПП на 1-е півріччя 2019 року лабораторією психології малих груп та міжгрупових відносин Інституту соціальної та політичної психології НАПН України в рамках Днів науки організовано та проведено V Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Актуальні проблеми психології малих груп» (м. Київ, 21-22 травня 2019 р.).  У роботі конференції взяли участь 38 осіб: науковці та практики, психологи та  педагоги, викладачі та студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського національного ​

економічного університету, Київського національного університету будівництва і архітектури, Університету державної фіскальної служби України (м. Ірпінь).На конференції обговорювалися теоретичні та практичні питання функціонування малих груп, соціально-психологічних чинників виникнення групових феноменів, особливостей групової динаміки в складних соціальних ситуаціях та групових ресурсів долання таких ситуацій. Травмована група та терапевтичний потенціал групи, міфологічне мислення та стереотипи, стабільність групи та командотворення в ній – неповний перелік актуальної проблематики дослідження малих груп, яка стала предметом наукових дискусій на конференції.    

Усі співробітники лабораторії взяли участь у роботі конференції: Л. Г. Чорна, П. П. Горностай, В. І. Вус, О. Л. Коробанова, Ю. Г. Павлік, О. Т. Плетка. Співробітниками Інституту соціальної та політичної психології було роведено майстер-класи, а саме: Плеткою О. Т. «Символізація травмівного досвіду та пошуки шляхів подолання складних соціальних ситуацій», Горностаєм П. П. «Робота в малих групах із сімейно-родовими системами» та Савіновим В. В. «Взаємодія індивідуальних наративів та спільного наративу групи за допомогою плейбек-театру». Чорна Л. Г. головувала на засіданні конференції, Плетка О. Т. забезпечила організацію та безпосередню координацію роботи конференції.

Тези виступів конференції окремих її учасників опубліковано на сайті:

http://gorn.kiev.ua/group/confer4-tezy.html

Конференцію було представлено в медіа-просторі на сайті лабораторії та сайті інституту:

https://bit.ly/2HIps9a

http://ispp.org.ua/

 

Завантажити: Програма конференції 2019-05 21-22
Завантажено разів: 110, розмір: 77.9 KB, дата: 28 Тра. 2019